mandag 17. november 2008

Bohem stilen

Uvel. Det er det jeg har følt meg i vanlige olabukser, og gensere, og andre "normale" klær.
Jeg har hatt et skjørt og en langermet topp jeg ikke har klart å kvitte meg med, i mange år, og jeg har simpelthen brukt de til de omtrent rakner, men jeg kan enda bruke de.. såvidt..

I kveld har jeg funnet ut hvorfor, og hva som appellerer til meg med akkurat disse to plaggene. De tilhører samme stil. Bohemstilen.

Det er en stil jeg nettopp har oppdaget men samtidig har likt i årevis, uten å være klar over det. I kveld gikk jeg inn for å finne denne stilen jeg liker og fant den. Bohemaktig stil.

Ikke alt. Men mye av stilen appellerer mye til meg. Jeg har falt pladask. Men prisen.. Det er dessverre umenneskelige priser på bohemplaggene fra Staff, wonder who og andre steder.

Men en dag! :)
Kjennetegn på stilen:
 • Store skjerf og sjal.
 • Tunikaer.
 • Dominerende halskjeder og armebånd, gjerne av naturmaterialer som tre.
 • Lag på lag.
 • Sandaler og tresko.
 • Fotside kjoler og skjørt.
 • Tilfeldig hår, gjerne løst, rufsete og bølgete.
 • Naturlig eller ingen sminke.
 • Tynne, lette stoffer med blonder, broderier, frynser og mønster.
 • Lange vester.
 • Små, runde briller.
 • Kombinert masse forskjellige mønstere.
How to dress bohemian:
 1. Wear lots of flowy tunics and blouses.
 2. Wear lots of long, flowy (prairie) skirts.
 3. Wear ornate jewelry, like drop earrings with shells on them.
 4. Wear earthy colours.
 5. Wear your hair loose, wavy, and natural.
 6. Keep makeup fresh and neat. Or just go natural.
 7. Keep skin healthy and glowing by drinking lots of water and eating healthy.
 8. Most preferably, wear white clothes.
 9. Mix and Match.
 10. Having lots of accessories is a must-sunglasses, bags, jewelry


Slik får du BOHO-stilen

Side om side med minimalistiske, glitrende og skinninspirerte trender lever fortsatt bohemstilen i sitt beste velgående. Se hvordan stilen kan bli din!

Velg deg ut store sjal, gjerne i ullblandinger. Ikke vær redd for spennende fargekombinasjoner.

Gå for store vesker. Gjerne av typen som henger litt "slengete" over skulderen.

Kombinér kremhvite plagg som singleter, bestefarstrøyer og andre naturfargede topper med belter i brunt og semsket skinn, gjerne med metall-dudder og detaljer.

Fryd deg over frynser. Se etter frynser på jakker, boots, vesker og sjal, men unngå å matche med frynser flere steder samtidig.

Store ringer og gjerne flere på samme hånd. Let gjennom mormors gamle smykkeskuff eller spør mamman din pent om å få låne av henne. Du kan gjøre fine funn i secondhandbutikker. Ikke vær redd for å velge ringer i gull med gjennomsiktige stener i rødt, grønt, gult, rosa, blått eller lilla.

Saueskinnspels, slår aldri feil. Har ikke mamman din noe fra hun var ung? Dra til nærmeste loppemarked og lét!

Kaftaner og tunikaer komplimenterer looken. Her kan du gjerne være vågal i fargen, hvis du holder resten av klær og tilbehør enkelt.

Kombinér tunikatoppene med baggete, store gensere, omslagsgensere eller lange cardigans. Det er gjerne slik at man velger større overdeler enn underdeler.

Jeans er et must om du vil få looken til Sienna Miller og Kate Moss. Vil du teste ut grensene kan du også gå for trange skinnbukser eller skinntights.

Gå for et generelt vintagepreg på klærene. Du får ikke BOHO-stilen ved å saumfare store kjedebutikker. Du må kombinere baseplagg, med gamle og slitte plagg, og særegne detaljer.

Når det gjelder skotøy, bør du velge flate og posete skinnboots eller litt westerinspirerte, secondhand boots. Investerer du i noen nå, kan du bruke de til langt utover vår og sommer. Dette får vi nemlig se mer av i 2009.1 kommentar:

Setter stor pris på om du legger igjen et spor etter deg :)