tirsdag 26. mars 2013

Stua måtte få litt substans, og litt mindre gulvplass


Jeg har siden jeg kjøpte denne sofaen ikke helt klart å trives i stua.. Og jeg har lurt fælt på hvorfor. Jeg har prøvd å endre gardiner, puter og møblement ellers i stua, jeg har prøvd ulike "stuebord", 
jeg har prøvd å plassere sofaene imot hverandre, men ingenting har fungert. 


Så da fikk jeg til slutt en "sofakrise", og lurer på om jeg skal selge den og kjøpe en litt mindre sofa. Men så dukket det opp en idè da jeg besøkte ei venninne - som er veldig maksimalist, og som har det fargerikt og mørkt, og litt trangt, men utrolig koselig. Jeg trives godt hos henne, så jeg tenkte at jeg kanskje måtte sjekke via photoshop hvordan stua mi ville bli med farger på veggene.. Men før jeg kom så langt kom jeg til tanken på at det kanskje er for mye gulvplass i stua mi; at det kanskje kan være den romslige plassen som skaper mistrivselen hos meg?! Så da tenkte jeg på hvordan jeg kunne gjøre det "trangere" ha,ha.. Jeg dro frem sofaen fra veggen og skapte rom bak sofaen til bokhyller, det gamle skapet fra 1300 tallet og en gammel deilig lenestol med et bord ved siden av. Som tenkt, så gjort.  


Og jammen hadde jeg ikke litt rett.. Det var den åpne plassen som skapte litt av mistrivselen. Nå når det både er kommet litt farger inn i form av bøker, og følelsen av litt mer substans i de også, og det at det ble litt mindre gulvplass - skapte faktisk litt mer trivsel i stua :) Jeg tror det kommer av at jeg hele livet mitt har bodd på små og trange rom, og samtidig funnet uendelig mange mtåer å møblere et rom på, til tross for det. Jeg er blitt så vant til det, at når jeg får for mye luft rundt møblene, for mye gulvplass, så skjer det noe med trivselen!? Men jeg tror likevel at jeg kanskje vil prøve å få solgt sofaen, for den er så stor at jeg ikke får møblert på så mange måter, og jeg er ei som må ommøblere og forandre både stadig og ofte ;) 

3 kommentarer:

 1. Likte veldig godt den forandringen du har gjort i stua di.
  Det er greit å kunne ommøblere litt av og til. å da må en ha møbler det går ann å flytte på.
  Jeg ommøblerer når jeg har lyst på nye møbler. Alt virker nesten som nytt(ei stund) når en har flyttet litt på det,
  Ser ut som dere har hatt noe fine påskedager alt.
  Her har det vært en del jobb, men og tid til litt kos.
  Ønsker deg ei velsignet god påske :)

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar, Astrid, som alltid :)
  Ja, det hjelper å flytte litt rundt på ting :)

  God påske til deg og dine også :)

  SvarSlett
 3. Haha, nå måtte jeg le, skulle tro jeg hadde skrevet det innlegget selv. Jeg tror jeg har gjentatt meg selv til det kjedsommelige med å forklare for folk hva jeg prøvde å få til i stua, ettersom jeg aldri fant roen.
  Men så en dag pusset vi opp kjk, så alle møblene derfra sto i stua, og når det ble så mange ting der så ble det myye koseligere! Da slo det meg ; det var jo det som manglet! :)
  Jeg er vokst opp i en blokkleilighet med masse stæsj, så her må det rett og slett fylles opp litt mer for å bli lunt.
  Ingen minimalisme her, for å si det sånn.
  Dessuten malte vi stua blå, og fikk inn masse andre farger.
  Bra du fikk til stua di!
  Kom forøvrig over bloggen din fordi jeg søkte på bohemstil, noe jeg digger. :)

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen et spor etter deg :)