onsdag 13. mai 2009

Jeg i media :)

I forbindelse med fotoutstillingen jeg skal ha 14.mai til 20.juni har jeg vært omtalt i diverse medier. Her er to av artiklene som er blitt gjort, som er lagt ut på nettet:

Eikeravis:
Fotodebut i Olavskirken

Torsdag 14. mai åpner fotograf Trine Kvalnes fra Skotselv en fotoutstilling i Olavskirken på Modum Bad.

Trine Kvalnes (28) fra Skotselv er fotograf og frilanser. I fotoutstillingen "Et møte med livet" stiller hun for første gang ut et utvalg av sine kunstfotografier.

- På Modum Bad er det så mange mennesker som har fått møte livets skyggeside og en vond virkelighet på ulikt vis. Jeg ønsket derfor i denne utstillingen å sette fokus på livets virkelighet. Samtidig ønsker jeg å vise et bredt spekter av hva livet kan by på, både på godt og vondt - og midt imellom. Jeg tror at alle vil kunne kjenne seg igjen i følelsene bildene formidler, og at en del av dem forhåpentligvis vil kunne vekke håp, sier Kvalnes.

Fotografen har knyttet noen tanker og ord til hvert enkelt bilde, men gir publikum fritt spillerom til selv å tolke motivene.

- Det handler om relasjoner. Til deg selv, til andre og til Gud. Motivene spenner fra portrett og naturbilder til mer kunstneriske uttrykk, som alle danner et bakteppe for refleksjon, sier Kvalnes.


Utstillingen åpner med en kveldssamling i Olavskirken 14. mai. Da er kunstneren selv til stede og vil i en samtale med Modum Bad-prest Jon-Erik Bråthen fortelle litt om bakgrunnen for utstillingen og om valg av motiver.Fotoutstillingen består av 18 bilder og vil være å se hver dag i den døgnåpne Olavskirken fram til 20. juni.


Stiller ut. Trine Kvalnes fra Skotselv med bildet "Dancing" som er et av de 18 bildene hun stiller ut i Olavskirken. (Foto: Unni Tobiassen Lie).Drammens Tidende:

Trine Kvalnes debuterer med fotoutstilling på Modum Bad


BUDSKAP. Sykehusprest Jon-Erik Bråthen og kulturansvarlig Helge Harila gleder seg til Trine Kvalnes sin utstillingen. Bildene har budskap. Foto: Eli BondlidFrilansjournalist og teologistudent Trine Kvalnes fra Skotselv er spent på responsen når hennes fotoutstilling åpner i Olavskirken på Modum Bad den 14.mai.

Eli Bondlid

Hun ønsker å formidle noe gjennom fotografiene. Derfor hun har kalt debututstillingen ”Et møte med livet”. De 18 utvalgte bildene er de som har betydd mye for 28-åringen.

- Jeg synes det er gøy å jobbe med bilder som har en dypere mening. Det er fire sider ved fotografiene. Jeg ønsker å formidle følelser. Kanskje vekke håp. Derfor er det fint å stille ut i Olavskirken. Kirken er et sted der mange av pasientene ved Modum Bad kommer. De har ulike bakgrunner, livshistorier og skjebner. Jeg ønsker at de skal kjenne igjen følelser som bildene mine rommer og at de kan vekke håp, sier Kvalnes.

Livets smerte og glede

Hun vil gjerne formidle at livet har lyse og mørke sider; skygge og sol, godt og vondt, kaos og stabilitet, smerte og glede.

- Og jeg vil formidle relasjoner. Til seg selv, sin neste og til Gud. Og så vil jeg fortelle om hvordan jeg selv kom fra livets skyggeside inn i solskinnet, sier hun.
Under åpningen av fotoutstillingen torsdag kveld vil Trine Kvalnes være til stede i Olavskirken for å svare på spørsmål. I katalogen er hvert foto tilknyttet et skriftsted fra Bibelen, men hun ønsker at publikum skal være frie til å trekke egne konklusjoner.

Utstillingen er åpen hver dag til og med 20.juni.

Teologistudent

Trine Kvalnes forteller at hun har to års utdanning i foto fra videregående skoler i Randaberg og Strømmen, samt fotolinjen Global Image ved Bjerkely Folkehøyskole på Flisa. 28-åringen tar nå bachelor-grad i praktisk teologi ved Ansgar Teologiske Høyskole i Kristiansand. Hun er også engasjert som frilansjournalist og vikar i Bygdeposten.
Trine Kvalnes opplyser at utstillingen i Olavskirken ikke er en salgsutstilling, men at det er mulig å bestille bilder.Sykehusprest Jon-Erik Bråthen og kulturansvarlig Helge Harila synes det er fint å bruke Olavskirken til utstillinger.

- Gjennom mange år har kirken hatt ikoner. Særlig i den ortodokse kirken symboliserer de vinduer mot himmelen. Det er ikke bare du som ser på bildet, men ikonet ser også på deg – altså en toveiskommunikasjon. Disse fotografiene blir en type moderne ikoner som formidler noe til den som ser på, sier Jon-Erik Bråthen.


Modum Bads sine nettsider:


Fotoutstilling i Olavskirken
Torsdag 14. mai åpner fotograf Trine Kvalnes en fotoutstilling i Olavskirken.
Trine Kvalnes fra Skotselv er fotograf og frilanser. I fotoutstillingen "Et møte med livet" vil hun stille ut et utvalg av sine kunstfotografier.

- På Modum Bad er det så mange mennesker som har fått møte livets skyggeside og en vond virkelighet på ulikt vis. Jeg ønsket derfor i denne utstillingen å sette fokus på livets virkelighet. Samtidig ønsker jeg å vise et bredt spekter av hva livet kan by på, både på godt og vondt - og midt i mellom. Jeg tror at alle vil kunne kjenne seg igjen i følelsene bildene formidler, og at en del av dem forhåpentligvis vil kunne vekke håp. Bildene som stilles ut kan hver og en kan tolke selv, mener Kvalnes.

- Motivene handler om relasjoner. Til deg selv, til andre og til Gud. De spenner fra portrett og naturbilder til mer kunstneriske uttrykk, som alle danner et bakteppe for refleksjon.

Fotoutstillingen består av 18 bilder og vil være å se i Olavskirken fram til 20. juni 2009.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter stor pris på om du legger igjen et spor etter deg :)