Etter et godt råd om å bruke appelsinjuice i brødet, samt å bruke linfrø som hadde ligget i vann ei stund - fikk jeg til et kjempegod, saftig og luftig brød :-) Og oppskriften er som følger:
1/2 pk fersk gjær
3 dl lettmelk
1/2 ts sukker
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
Saften av 1 appelsin
1 ss linfrø i ca 1/2 dl lunket vann
1/2 dl hakkede solsikkefrø
250g Semper fin
150g Finax grov
Løs opp gjæren i melka og sukkeret. Rør med en visp til alt er helt flytende, og tilsett salt, olje og frøene. Linfrøene skal være skikkelig klissete, så du kan med fordel kanskje sile av noe av vannet før du har det oppi røra. Tilsett melet og rør sammen til det er skikkelig grøtete. Hell over i en form med bakepapir i, og sett til heving i 30-40 min.
Stekes på 225'c i 30 min.
REKKER TIL ETT BRØD
Hentet fra: http://ivrig.blogg.no/1266922561_saftig_og_godt_gluten.html?c=1291377826499
*******************************************************************************
Jeg anbefaler dette brødet, det ble kjempegodt.
- Trine
Hentet fra: http://ivrig.blogg.no/1266922561_saftig_og_godt_gluten.html?c=1291377826499
*******************************************************************************
Jeg anbefaler dette brødet, det ble kjempegodt.
- Trine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Setter stor pris på om du legger igjen et spor etter deg :)