På korsvei fikk jeg smake quinoa, som var et fantastisk alternativ til ris og poteter. Jeg har lenge lurt på om ikke det kunen finnes et elelr flere alternativer, og ble så glad når jeg skjønte at det finnes! :) Du har bulgur for de som tåler gluten, quinoa for cøliakere og couscous (finnes også i mais for cøliakere)
Litt om quinoa for de som ikke kjenner noe særlig til produktet: :)
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Litt om quinoa for de som ikke kjenner noe særlig til produktet: :)
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) er en vekst fra Sør-Amerika hvis frø kan spises, og er et alternativ til ris og poteter.
Quinoa har fra gammel tid vært viktig i Andesbefolkningens mat, blant annet under inkatiden. Den er fremdeles i dag en av de viktigste vekstene i Andesregionen. Quinoa har høy ernæringsmessig verdi. Det er en nøysom vekst som stiller små krav til vann og næring. Planten har et høyt innhold av de essensielle aminosyrene lysin, metionin og treonin som det er lite av i korn og belgvekster. Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen som fullgod med proteinene i melk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Setter stor pris på om du legger igjen et spor etter deg :)