mandag 20. desember 2010

Glutenfrie havreflarn



Disse havreflarnene ble veldig gode, og vil derfor gi oppskriften til dere andre, som enten har cøliaki selv, eller vil ha noe godt til de cøliakere som kommer på besøk :)


HAVREFLARN 35 stk.

75 gram margarin/smør
1 dl glutenfri havregryn
1 dl semper lys
1 dl sukker
2 ss fløte
2 ss lys sirup
1/4 ts bakepulver

Ovnstemperatur: ca 180 grader

Smelt fettet
Tilsett de øvrige ingrediensene under omrøring
Sett røren med skje på smurte eller kledde plater

Stek flarnene midt i ovnen på ca 180 grader i ca 10-13 minutter
La dem avkjøles noe før de legges på rist for å bli helt kalde

Holdbarhet: ca 2 uker i boks som settes tørt.
Kan fryses i ca 3 mnd.

1 kommentar:

  1. De ser veldig gode ut! :-) Har store ambisjoner om å bake havreflarn selv også - hvis det blir noe tid til overs da!? Huff, tiden har gått så fort i det siste! :-)

    SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen et spor etter deg :)