mandag 3. november 2008

Møtte Roosevelt idag


I dag har jeg møtt barnebarnet til tidligere president Franlin D. Roosevelt; John Roosevelt Boettiger. Han bor på Modum Bad i Vikersund.

USA har presidentvalg i morgen, og i den forbindelse ble jeg sendt på oppdrag for å skrive en artikkel om dette. På Modum Bad møtte jeg derfor John Roosevelt Boettiger for et intervju og noen bilder.

Boettiger har stemt på Obama, og hadde mye varmt og godt å si om mannen. Han ytret også sterke meninger om at Bush har ødelagt Amerika, og de åtte årene han har vært på tronen har vært katastrofale. Han mener at McCain vil videreføre de samme agendaene Bush har, blant annet mer penger til de rike, de få.

Obama derimot, vil lege landet og gi oppretting og håp til Amerika. Mange har også stått fram og sagt at de har vært flaue over Amerika de årene Bush har regjert. Hvis Obama vinner valget, noe som er mest sannsynlig, vil folk igjen få tro på Amerika.

Obama legger vekt på at det skal bli sosial og økonomisk rettferdighet, noe Amerika, i følge Roosevelt Boettiger, er i desperat behov av.

Dagen i dag var dermed dagen jeg satte meg litt inn i politikk. Ja, det er første gang for alt;)

Og for de som lurer holder jeg nok mest med Obama jeg også, selv om jeg lurer på om han kan være litt for god til å være sann?! Lurer det en ulv i fåreklær her eller finnes det mennesker som vil være på tronen som faktisk er til å stole på?

Foto: Trine Kvalnes

3 kommentarer:

 1. Hei! Så moro at du fikk intervjue ham da! Han høres ut som en fornuftig kar også! :o)
  Fikk du vite hvordan han har havnet i Norge da? Blir jo nysgjerrig! Ha, ha!

  SvarSlett
 2. Ja, det gjorde jeg :) Delvis..

  Han var på besøk på Modum bad et par ganger, for kona hans er leder for prosjekt i psykologi og lærer ved Harvard psykologi opplegg.. Ha, ha..

  Aldri god til å huske de viktige detaljene, hvis jeg ikke skriver det ned ;)

  De likte seg så godt på Modum Bad, og synes at Modum bad er noe å lære fra. Kona jobber der, samtidig som hun underviser på harvard i USA også.. men mer og mer jobber hun på Modum Bad.

  John R. Boettiger skriver bok og gjør vel noe greier oppe på Modum bad han også noen ganger.. beklager at jeg ikke kan være mer spesifikk.

  Spørsmålene jeg stilte var jo hovedsakelig om valget ;)

  Men Franklin D. Roosevelt har jo i en av sine berømte taler flere ganger sagt: "look to Norway!" Vi var et eksempel for presidenten, og dronningen i Norge (var det Martha tro?) på den tiden han var president var Franklins gode venninne. Kongefamilien bodde 5 måneder i det hvite hus sammen med Franklin.

  Så John har hørt om Norge fra han var liten..

  Han stortrives i Norge, og på Modum Bad. det er jo kjempehyggelig! :)

  SvarSlett
 3. Så utrolig gøy at du fikk møtt han, og prate med han. gratueler

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen et spor etter deg :)